3 Μαρ 2013

Cyprus 12 points !

Πολλές φορές νευριάζω με την νοοτροπία των Κυπραίων σε κάποια θέματα, που με κάμνουν να θελω να μεταναστεύσω, αλλά εσhi καποια πράματα που εν τα αλλάσω με τίποτε, πραματα που με κάμνουν να νιώθω πολλά περήφανη που ειμαι κυπραία τζαι εθελω να πάω πουποτε.
Σε τούτον το post εν να σας αναλύσω τζινα  τα θετικά ετσι για να σας αππόσω λιο τζαι την επόμενη φορά εν να σας κάμω σίσκατους ετσι για να κρατούμεν τες ισορροπίες.

Πετε μου ποιος άλλος λαός νέφκει τους απέναντι μες το high way αμαν έσhι ραντάρ, οη πέτε μου! Σιγά μεν ασχοληθούν οι εγγλέζοι τζαι οι γερμανοί αν σε γράψουν, ενώ με το κυπριακό σκεπτικό λαλεί σου μπορει να ρέσσει κανενας κουμπάρος ή κανένας γνωστός ή ο γείτονας του φίλου του ανιψιού μου που το Πέρα Πέδι εν τζαι ξέρεις ποττέ, ή έστω έναν πλάσμα που εν φτωχό τζαι εδούλεφκεν ούλλημερα να φκάλει τα προς το ζειν τζαί που την ποστασουραν του εξισκοπίστηκεν τζαι εν εβαλε ζώνη τα εβλοϊμένα ή ετηλεφώναν του η γενέκα του σαν έρκεται να σταματήσει στο φούρνο να πιάει ψουμί τζαι γάλαν , τζαι τσούπ πετάσσεται μπροστά του ο αστυνομικός kinder surprise! Να πάει ούλλον το μεροκάματο στο λαπόρτο? Εν κρίμα σιορ.. Άλλον ενα χαραχτηριστικό εν το νέψιμο του γκαρσονιού αμαν εν να ζητήσεις το λογαριασμό τζαι φυσικά ούλλα τζίνα που ανήκουν σε τουτην την κατηγορία του κυπριακού taboo,π.χ. θελω μιαν μπύρα (τζαι σηκώνεις την μπουκάλαν την όφκερην), μαχαιροπίρουνα (τζαι κάμνεις οτι τρώεις), κ.τ.λ. αμαν το σκεφτείς τζαι τούτο δείχνει οτι οι κυπραίοι εν καλά πλάσματα, έπειδή έν θελεις να πιεννει τζαι ναρκετε συνεχεια η κοπελούα που δουλέφκει τζιαμέ 8 ώρες για να πιαει τζιντα 20 ευρώ (ή βιάζεσαι να φεις =] ).
Standard όπου εν να πάεις εν ναβρείς τζαι έναν γνωστό σου τζαι γενικά ούλλον τον κόσμο να γυρίσεις εν νάβρεις Κυπραίους, οτι χώρα τζαι να παεις , τελικά ειμαστεν παντού ! Τζαι με τους άγνωστους ακόμα μπορείς να κόψεις κουβέντες γιατί είμαστεν προσιτοί τζαι καλοπροαίρετοι άθρωποι ( εκτός τζαι αν είμαστεν στες μαύρες μας , οπότε τζίνες οι περιπτώσεις εξαιρούνται ). Ακόμα τζαι μες το supermarket κόφκουν κουβέντες που ξεκινούν για τες προσφορές τζαι για τζίνο το ποτσιν που τη βαφή αν καμνει δουλειά τζαι καταλήγουν στο πόθεν είσαι τζαι στο είμαστεν συγγενείς. 
Eιμαστεν φιλόξενα πλάσματα τζαι αρεσκει μας ναρκετε κόσμος σπιτι μας , να του τζαιρνουμε γλυκον καρυδάκι σπιθκιασιμο τζαι να του διουμε τζαι μιαν φιζουα για το σπιτι. Αμαν ειμαστεν μιτσιοι τζαι πιενουμε σε σπιθκια φιλων μας εν λαλουμε τους γονιούς τους κυριε τζαι κυρια ταδε λαλουμεν θειε τζαι θεια, γιατι στο κατω κατω ούλλοι μια οικογένεια ειμαστεν. Αφού ούλλημερα ειμαστεν σπιτι ο ένας του άλλου τζαι τρώμεν τζαι που το φαϊ που μαϊρεψεν η μαμα του η οποία μας παίρνει τζαι φροντιστήριο τζαι σπίτι μας αμαν τύχει. Άμαν εν να πάει ο Κυπραιος στο νοσοκομείο ή στο Supermarket η γενικά οπουδηποτε πιάννεις νούμερο τζαι καρτερας γυρί πιάνει θκιο νουμερα αν τυχον δει κανενα γνωστόν ή κουμπάρον ή τζίνον τον γείτονα του φίλου του ανιψίου του που λαλούσαμεν πριν να του το δόκει να μεν καρτερα, όπως τζαι στην κατίνα του σχολείου που παει ενας τζαι φορτώνεται τυρόπιτες τζαι sandwich για ούλλην την παρέα. Αμαν πάεις εκκλησία ή κάπου αλλού τζαι δεις κανεναν ηλικιωμένο η καμιάν έγγυο η αλλον πλάσμα που στέκεται καμποσιν ώρα γνωστόν ή άγνωστον, προσφέρεις την καρέκλα σου τζαι κάθεστε με το γυρί.
Οι κυπραίοι αμαν καμουν κοπελούθκια ενεχουν τιποτε πιο σημαντικό που τζίνα τζαι καμνουν οτι περνα που το σhεριν τους για να μεν τους λείψει τίποτε , τζαι χρεωνουντε να καμουν ενα σπίτι που εν να φαν ουλλην τους τη ζωη να το ξοφλίσουν αλλα τουλαχιστον εν να μείνει στα παιθκιά τους, στερούντε πραματα για τον εαυτόν τους για να σε στείλουν Αγγλικα τζαι πιάνο τζαι καμνουν τα πάντα για να γίνεις σωστος αθρώπος. Είδετε πούποτε αλλού να κάμνουν πρόνοια για σκάλα δίπλα που το σπίτι για να φκαίνεις πάνω αμαν χτίσεις? Εγω πάντως εν είδα.
Τούτα εν μερικά που τα καλά μας ως λαού, είμαι σίουρη εχουμεν τζιάλλα αλλα εν μου έρκουνται τωρά, αφήνω σας να τα σκεφτείτε μόνοι σας τζαι να γεμώσετε θετική σκέψη τζαι αισιοδοξία!  
Κρατάτε γερά ! =]

1 σχόλιο:

  1. ΤΟΠ η φάση στο εστιατόριο. Παντομίμα εκαταντίσαμε. Αλλο λίο εννά πάρουμε τζαι χρονόμετρο τζαι αν περάσουν τα 5 δευτερόλεπτατζαι εν καταλάβει το γκαρσόνι τι θέλουμε εννά του λέμε: HA τέλος χρόνου πόντος δικός μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή